Hoe het begon

De initiatiefnemer, grondlegger en voorzitter van de stichting is Hélène Oosterhuis. Zij vindt dat iedere vrouw de kans moet hebben om zich verder te ontwikkelen. Niet alleen maar degenen die zelf de financiële middelen hebben of een werkgever hebben die het financiert. Daarom zocht zij 3 andere vrouwen die deze overtuiging ook omarmen. Ze nodigde hen uit voor een brainstorm avond aan de keukentafel. En de Stichting Another Way kreeg het leven…

Hélène: ‘Er kwamen opeens een aantal vrouwen op mijn pad. Eerst sprak ik een vrouw van wie haar man in de bijstand terecht was gekomen. Zij had jarenlang thuis voor hun kinderen gezorgd. Nu wil ze graag weer aan het werk, alleen het lukt niet. Bovendien heeft ze geen geld voor opleidingen. Ze loopt alle gratis workshops af, omdat ze daar zoveel energie van krijgt. Daarna sprak ik een prachtige vrouw die door huiselijk geweld totaal niet meer in zichzelf gelooft en wel graag een stap verder wil maken. Toen ik ook nog teleurgestelde vrouw van 50+ sprak, die aangaf dat ‘men niet meer op haar zit te wachten in deze maatschappij’, dacht ik dit klopt niet!

De andere helft van haar hart

Daarbij besefte ik me dat ik alleen lezingen en trainingen geef aan mensen die financiële ruimte hebben. Zij komen volledig in hun kracht, terwijl er ook nog een andere grote groep is. Het leek net of ik maar een helft van mijn hart gebruikte. De andere helft wil ik graag geven aan vrouwen die het ook zo goed kunnen gebruiken, alleen niet de financiële middelen hebben.Vrouwen met een sociaal economische achterstand die op hun beurt ook weer veel voor anderen kunnen betekenen. Alleen één ding, stel dat mij zoiets zou overkomen, zou ik het dan fijn vinden als ze mij een vrouw met een sociaal economische achterstand zouden noemen. Nee!! Ook al voel ik het dan even niet, ik ben dezelfde, krachtige vrouw, waarbij het gewoon tegenzit. Vandaar de naam Powervrouwen in een dip.’

‘Ik geloof dat als vrouwen voor andere vrouwen klaarstaan, dit ervoor zorgt dat we ons allemaal verder kunnen ontwikkelen en gelukkiger zijn’.